Electric Experience: Beleef 100% elektrisch rijden

Datum: 
zaterdag, 20 januari 2018

Elektrisch rijden nu bereikbaar voor iedereen

Steeds meer mensen krijgen belangstelling voor elektrisch rijden. Logisch, want als je eenmaal een elektrische auto hebt, rijd je goedkoop én milieuvriendelijk - zeker als je de auto oplaadt met je eigen groene stroom. Elektrisch rijden is vooral ook erg leuk, zeggen de ervaren rijders. Geen luidruchtige motor, een snelle acceleratie én je hoeft niet te schakelen.
Het aanbod van merken en modellen neemt inmiddels snel toe, de actieradius wordt steeds groter en er komen steeds meer laadpalen en snelladers. De auto's worden steeds betaalbaarder, er verschijnen tweedehandse op de markt en het delen van elektrische auto’s is sterk in opkomst. Anders gezegd: elektrisch rijden is nu bereikbaar voor iedereen.

Zelf rijden overtuigt

Door de snelle ontwikkelingen op de markt en tegenstrijdige berichten in de media leven er nog veel vragen bij mensen. Voor het beantwoorden van al die vragen is emovia. Bovendien beseft emovia dat de echte overtuiging pas komt, nadat je zelf elektrisch hebt gereden. Zien én doen is pas geloven.
Daarom is er op zaterdag 20 januari 2018 de emovia Electric Experience. Op die dag kan iedereen  betrouwbare informatie halen over elektrisch rijden en zelf in allerlei verschillende 100% elektrische automodellen een proefrit maken.

Welke auto's zullen er zijn?

Tijdens de Electric Experience zijn de volgende 100% elektrische auto's te zien en te beleven:
BMW i3, i3S en BMW i8,
Citroën E-Berlingo Multispace,
Hyundai Ioniq Electric
Kia Soul EV
Nissan Leaf, Nissan eNV200 Van en Nissan eNV200 Evalia
Peugeot Partner Tepee Electric
Renault Twizy, Renault Kangoo ZE, Renault Kangoo ZE Passenger en Renault Zoe
smart fortwo electric drive, smart fortwo cabrio electric drive en smart forfour electric drive
Tesla Model S en Tesla Model X
Volkswagen e-Up! en Volkswagen e-Golf

 

Maak een proefrit!

Met een groot aantal auto's kan een proefrit van 3,5 km door de binnenstad worden gemaakt. Een ervaren rijder gaat met je mee. Dat is dan ook de reden dat op 20 januari tal van geruisloze auto's met daarin een grijnzende chauffeur langs het NS-station in Zutphen zullen rijden. Voetgangers en fietsers zullen verbaasd opkijken: zoveel moois dat je wel ziet maar nauwelijks hoort. Het filmpje onderaan deze pagina laat een aantal van de elektrische auto's én een scooter zien, terwijl ze rijden op de proefritroute door Zutphen.

Informatiemarkt in de Broodfabriek

In de Zutphensche Broodfabriek is volop informatie te halen over elektrisch rijden en andere duurzame onderwerpen. Experts geven bijvoorbeeld antwoord op vragen opladen en laadpalen, automodellen en hun actieradius of het delen van een auto (dit laatste wordt al gefaciliteerd door LochemEnergie en ZutphenEnergie). Ook de ervaren en bijzonder enthousiaste expert Arjan de Putter is aanwezig om vragen te beantwoorden. Hij deed veel ervaring op tijdens de uitdagingen/rijtesten die hij aanging namens zijn bedrijf E-xpeditie.
Naast elektrisch rijden is er ook aandacht voor andere duurzame onderwerpen. Zo wordt de Broodfabriek verwarmd door de schoonste houtkachels van Nederland: die van VUURS. De energiecoöperaties LochemEnergie en ZutphenEnergie informeren over o.m. zonnepanelen en LED-verlichting. Hun energiecoaches vertellen je graag over het bezuinigen op je energieverbruik thuis.
In de Broodfabriek staat de spectaculaire BMW i8 opgesteld. Helaas, hier mogen bezoekers alleen maar naar kijken ... MAAR er valt een dag gratis rijden in deze auto te winnen!

 

Twee mooie prijzen

Bezoekers die zich inschrijven bij de ontvangsbalie, dingen mee naar die fantastische prijs: een hele dag gratis rijden in die prachtige BMW i8, beschikbaar gesteld door Dusseldorp BMW. En valt nog meer te winnen. Onder degenen die op 20 januari een elektrische auto besluiten te kopen of een jaarabonnement nemen op een elektrische deelauto, wordt nog een prijs verloot: een laadpaal bij huis, beschikbaar gesteld door Ecotap.

Lekker eten en drinken

In de Broodfabriek krijgen bezoekers bij aanmelding een gratis kop koffie met een oliebol van emovia. Verder zijn daar eenvoudige drankjes, koek en snoep verkrijgbaar. Bio-Toko, bakkerij Driekant en het Koelhuis ontvangen u ook graag op die dag. Op de plattegrond die u bij inschrijving krijgt, vindt u een aantal leuke kortingbonnen van deze horecagelegenheden.

 

Download de brochure (PDF)

Openingstijden emovia Electric Experience

Het evenement start op 20 januri 2018 om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Het evenement zal om 10.30 uur officieel worden geopend  door de burgemeester van Zutphen, mevrouw Annemieke Vermeulen. Zij wordt vergezeld door mevrouw Coby Pennings, Wethouder Verkeer, Milieu, Openbare Ruimte en Stadsontwikkeling.
 

Primeur!

Tijdens de Electric Experience neemt ZutphenEnergie voor het eerst haar Renault Zoe in gebruik: deze deelauto zal worden gebruikt door zowel ambtenaren van de Gemeente Zutphen alsook burgers van Zutphen. 

Contact

Heb je een vraag over het emovia Electric Experience Event of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@emovia.nl

Voor dringende informatie kun je contact opnemen met het telefoonnummer van emovia:
06 - 11 18 05 81.

 

Locatie: 
De Broodfabriek
Lijmerij 23 (ingang aan de Noorderhavenstraat tussen nummer 39 en 41)
7202 AZ Zutphen